Snel naar de rekentool calculator

Veel gestelde vragen

Om te bepalen hoeveel geld je opzij moet zetten voor je pensioen is het belangrijk eerst goed te kijken wat je op dit moment al hebt opgebouwd. Hiervoor kan je mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen. Vervolgens is het goed om een inschatting voor je zelf te maken hoeveel geld je nodig hebt wanneer je met pensioen gaat. Trek hier het bedrag af van het al opgebouwde pensioen en je weet hoeveel je moet gaan opbouwen.
Zorg dat je genoeg geld opzij zet om globaal 20 jaar je pensioen aan te kunnen vullen (gemiddelde levensverwachting 65 jarige is 20,1 jaar)

Afhankelijk van de bedrijfsvorm kan je kiezen voor een DGA pensioenregeling of een lijfrente product. Heb je een BV? Dan is de keuze voor een DGA pensioen vaak gunstig. Ben je ZZP’er of heb je een andere ondernemingsvorm dan een BV dan is het opbouwen van pensioen binnen

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op een AOW uitkering bij het bereiken van de pensioendatum. Deze bouw je op zolang je in Nederland woonachtig bent, dus ook als ondernemer. Deze levenslange uitkering is het basis pensioen binnen Nederland.
Naast de AOW is het gebruikelijk om via je werkgever pensioen op te bouwen die zorgt voor een extra aanvulling. Als ondernemer heb je deze mogelijkheid ook via een DGA pensioenregeling of binnen een Lijfrente product.

Een DGA kan het beste een pensioenregeling voor zichzelf afsluiten. Deze regeling kan afgesloten worden binnen zijn of haar eigen BV en zorgt voor pensioenopbouw en een uitkering aan de nabestaanden bij overlijden.

Als DGA van een BV kan je voor jezelf een pensioenregeling afsluiten. Vaak is deze pensioenregeling vergelijkbaar met een werknemerspensioen en kent dus een opbouw van pensioen en een nabestaanden uitkering bij overlijden.

Afhankelijk van de bedrijfsvorm zijn er verschillende keuzes. Ben je DGA (Directeur groot aandeelhouder) van een BV (Besloten Vennootschap)? Dan wordt je gezien als een werknemer en is het mogelijk een pensioenregeling voor jezelf af te sluiten. Dit noemt men ook wel een DGA pensioen.

Ben je echter een ondernemer met een andere ondernemingsvorm dan is het alleen mogelijk om pensioen op te bouwen binnen de lijfrente regeling. Het risico op overlijden zal dan verzekerd moeten worden binnen een overlijdensrisico verzekering.

Als zelfstandig ondernemer ben je niet verplicht om een pensioen op te bouwen. Je kan dus zelf kiezen of je dit wel of niet regelt. Het is echter wel verstandig goed na te gaan hoeveel pensioen je wellicht al hebt opgebouwd en of dit voldoende is voor jou. Dit kan je eenvoudig uitzoeken door in te loggen op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Als werkgever bouw je zelf geen pensioen op terwijl je dit waarschijnlijk wel wil. Hierom is het verstandig te kijken op welke manier je een voorziening kan treffen voor je eigen pensioen, of het pensioen voor je nabestaanden als je komt te overlijden. Als ZZP’er kan je dit doen door pensioen op te bouwen binnen een lijfrente en het verzekeren van je risico op overlijden. Als DGA kan je dit doen door een pensioenregeling voor jezelf in te richten.

Elke pensioenregeling kent zijn eigen uitgangspunten waardoor het lastig is om te bepalen wat een normaal percentage is voor de opbouw van pensioen. De keuze voor dit percentage kent veel overwegingen zoals de kosten voor de werkgever, of de kosten voor de werknemer zelf.
Door de juiste vragen te stellen bij aanvang van het advies kan echter goed bepaald worden wat het beste bij jouw onderneming past.

Er zijn verschillende mogelijkheden om pensioen te regelen voor uw medewerkers. In veel gevallen is het inrichten van een pensioenregeling de meest solide keuze.

Het begint bij een goed advies! In eerste instantie zal er goed gekeken moeten worden naar de situatie van de onderneming, de wensen van de directie en het personeel en de uiteindelijke doelen van de pensioenregeling. Na deze inventarisatie kan er een keuzevorming plaats vinden over het meest geschikte pensioen om vervolgens pas een keuze te maken voor een aanbieder.

Een bedrijfspensioen regelt de pensioenopbouw en het nabestaandenpensioen voor de medewerkers binnen een organisatie. De uiteindelijke uitgangspunten van een bedrijfspensioen worden vermeld in het pensioenreglement. Deze kan altijd bij de uitvoerder opgevraagd worden.

De lijst van bedrijfstakken met een verplichtstelling voor pensioen staat niet vast.
Vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kan een verplichtstelling voor een pensioenfonds afgegeven worden of ingetrokken worden. Dit gebeurt meestal op verzoek van het georganiseerde bedrijfsleven.

Dit is afhankelijk van de sector waarin je bedrijf actief is. Het kan zijn dat er sprake is van een verplichtstelling voor een pensioenfonds. Het is dus altijd verstandig om hier als bedrijf goed onderzoek naar te doen. Wij nemen dit natuurlijk standaard mee in onze advisering.

Wij nemen graag het beheer van je huidige pensioenregeling over. Dit kunnen wij voor de collectieve pensioenregeling van het personeel en de pensioenregeling als directeur.

Je kunt via onze rekentool gemakkelijk een berekening maken van de kosten die wij hiervoor in rekening brengen.

Werk je vanuit een eigen BV? Dan kun je als ondernemer ervoor kiezen om een pensioenregeling voor jezelf af te sluiten. Dit noemen we ook wel een DGA pensioenregeling.

Het grote voordeel van deze pensioenverzekering is dat alle risico’s, zoals overlijden of arbeidsongeschiktheid gelijk meegenomen kunnen worden.

Allereerst is het belangrijk na te gaan of je bedrijf niet onder een verplicht bedrijfspensioenfonds valt. Is dit niet het geval? Dan kun je ervoor kiezen om een pensioenregeling af te sluiten via een verzekeraar.

Wij kunnen je helpen de juiste keuzes te maken, zodat de pensioenregeling helemaal past bij de visie van de onderneming en de wensen van het personeel.   

Als ondernemer met een eenmanszaak kun je fiscaal het beste gebruik maken van de lijfrente regeling. Deze regeling biedt de mogelijkheid om geld opzij te zetten voor je pensioen, zonder dat je hier in het begin belasting over betaalt. Dit is echter niet onbeperkt. De jaarlijkse inleg mag niet meer zijn dan de persoonlijke jaarruimte.

Ja. Wij zijn van mening dat écht onafhankelijk advies de basis moet zijn van elke keuze rondom het pensioen. Of het nu gaat om je eigen pensioen of dat van je personeel.

Door gebruik te maken van een groot aantal aanbieders proberen wij op het gebied van voorwaarden en prijs altijd het beste advies te geven.

Een pensioenregeling verandert continu. Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het actueel houden van de regeling. Je kan hierbij denken aan de gegevens van jezelf of dat van je personeel. Of bijvoorbeeld het toepassen van de wetgeving.

Goed beheer betekent dat we samen met jou zorgen dat de pensioenregeling altijd overeenkomt met de actuele situatie. Een zorg minder dus!

Op basis van de vele (advies)gesprekken met klanten over hun pensioen en/of dat van hun werknemers, ontstond de wens voor een platform waar we onze ervaring met je kunnen delen.

Met Pensioenfixer zoeken we naar de balans tussen dat wat je zelf kunt regelen en wat wij voor jou kunnen betekenen als het gaat om advies voor je persoonlijke situatie of dat van je personeel.

Het partnerpensioen is een uitkering aan je partner indien je komt te overlijden. Dit maakt meestal onderdeel uit van de pensioenregeling bij je werkgever. In de meeste gevallen is dit een levenslange uitkering. Dit wordt ook wel het nabestaandenpensioen genoemd.

Een UPO staat voor Uniform Pensioen Overzicht. Deze wordt jaarlijks verstrekt door de pensioenuitvoerder waar je pensioenregeling loopt. Dit met als doel je inzicht te verschaffen over jouw pensioensituatie.

Een wezenpensioen is een uitkering voor je kinderen mocht je komen te overlijden.
Het wezenpensioen is vaak gebaseerd op je ouderdomspensioen en voorziet in een uitkering per kind welke de volwassen leeftijd nog niet heeft bereikt. De exacte uitgangspunten zijn vaak per pensioenregeling verschillend.

Als dit onderdeel meegenomen is in je pensioenregeling zal de premie voor je pensioen doorbetaald worden bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Op deze manier zal je pensioenopbouw toch doorlopen wanneer je geen mogelijkheden meer hebt om te werken door ziekte.

Wil jij ook weten wat je kan besparen op je eigen pensioen of dat van je onderneming?

Voor wie wil je een pensioen fiksen?

Wij bieden graag een betaalbare oplossing voor het regelen van het pensioen. Benieuwd wat de kosten zijn? Met een paar simpele stappen weet je het.

pensioenfixer_ pensioenadviseur _pensioenadvies _pensioen vergelijken

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

In 2 stappen je pensioen een pensioenvoorstel

Pensioenfixer 2024 ©